Najkrajšie tatranské chodníky 1. Vysoká Východná

16.06.2018 Autor: Admin
Kategória: Trasa Príroda
Odoslať hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie
Tatranské chodníky sa otvárajú našťastie aj tento rok zadarmo a my tu máme pre vas niekoľko tipov, na ktoré z nich vybehnúť a zapotiť sa. Veľmi dôležitá informácia: vo Vysokých Tatrách môžeš bez horského sprievodcu navštíviť len týchto šesť štítov: Kriváň, Jahňací štít, Kôprovský štít, Slavkovský štít, Rysy, Východná Vysoká.

Na zahájenie sezóny, ktorá sa začala 15. júna 2018 sme vam vybrali celodenný výlet, na ktorom sa poriadne zapotíš ale zase aj niečo uvidíš. Takže si vyber: pozerať sa zospodu alebo na všetkých zvrchu. Ale musí vám byť jasné, že to nebude len taká prechádzka.

Začínaš v Tatranskej Polianke, môžeš si vybrať medzi asfaltkou alebo turistickým chodníkom, ktorý ho 7km kopíruje Velickou dolinou. Od horského hotela Sliezsky dom vás začnú najmenšie veľhory na svete ohurovať tak, ako sa patrí. Hneď na šupu dostaneš parádne Velické pleso aj s Velickým vodopádom,

Velické pleso 3 - Daniela Tomášiková
ďalej na trase nájdeš aj zaujímavý kamenný prah nazývaný Večný dážď pre neustále stekajúcej vode vytvárajúcej na skale vodný závoj.



Na konci Velickej doliny na vás čaká prechod popri Dlhom plese a náročnejší výstup do sedla Poľského hrebeňa. Pri výstupe sa budete istiť aj reťazami a zaberie vam to približne 2 hodiny. Ale,

Polsky hreben 2 Krzysztof Dudzik
z tohto sedla sa návštevníkovi otvára krásny výhľad nielen na okolité končiare, ale i do Velickej doliny, či na Zamrznuté pleso. Z tohto miesta na najkrajší výhľad vo Vysokých Tatrách je to minimálne ďalších 45minut  pomocou reťazí na vrchol: Východná Vysoká - 2428,6 m n. m.

Východná Vysoká 0 - Kristo
Výstup na Východnú Vysokú je vďaka strhujúcej vysokohorskej prírode, s akou sa u nás okrem Tatier nikde inde nestretneme, vskutku nezabudnuteľným zážitkom. Čerešničkou na konci výstupu, je výhľad. Z v vrcholu je považovaný za jeden z najkrajších – ak nie vôbec najkrajší – v celom národnom parku. Z Východnej Vysokej možno vidieť celé Vysoké Tatry vrátane najvyšších a najznámejších štítov ako je Gerlach, Koruna Tatier s Vysokou, Rysy či Lomnický štít.

Naspäť sa vrátite tou istou trasou, nezabudnite Nám dať vedieť ako bolo na výlete a podeliť sa s fotkami. Užite si výlet a hlavne sa v poriadku vráťte!

Túto trasu si môžete stiahnuť prostredníctvom mobilnej aplikácie vypadni.sk do svojho androidu alebo iOS.

Galéria ku článku

Pridať komentár

 

Návštevnosť týchto stránok analyzujeme pomocou služby Google Analytics. Pomáhajú nám pritom súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií