Turistika s guľami!

23.04.2017 Author: Admin
Category: Route Nature
Rate it Thanks for rating
Skalných gúľ Megoniek ubúda preto sme pre teba našli dalšiu lokalitu kde môžeš nájsť originálne prírodné skalné gule. Zatiaľ sú na svojom mieste niesú poškodené alebo ukradnuté a bolo by veľmi fajn ak by to tak aj zostalo. Tu je miesto kde si ich môžeš pozrieť:

Klokočovské skálie

Lokalita je zaujímavá obrovskou 300 m dlhou a 15 - 25 m vysokou pieskovcovo-zlepencovou skalnou hranou s výskytom unikátnych skalných gúľ. Týchto gúľ tu vďaka ľuďom, ktorí si útvary v minulosti odnášali do záhradiek, nezostalo príliš veľa – na Slovensku možno nájsť i miesta s väčšou koncentráciou (napr. Skalné gule Megoňky) –, rezervácia Klokočovské skálie je však predsa len unikátna, pretože na rozdiel od iných podobných miest sa tu gule vyskytujú nie v starom kameňolome a podobne, ale v čisto prírodnom, ľudskou činnosťou nenarušenom prostredí.

Klokočovské skálie 1 -  Juloml

Keď už sa vyberieš pozrieť kamenné gule poradíme ti miesto kde možeš stretnúť aj bratov Čechov vo voľnej prírode a okrem toho sa môžeš pokochať výhľadom z vrchu

Veľký polom

sa nachádza na slovensko-českej štátnej hranici a patrí do pohoria Moravsko-sliezske Beskydy. Rozprestiera sa na ňom prírodná rezervácia rovnakého mena, ktorej význam spočíva v ochrane vzácnych zmiešaných lesov. Tunajšie porasty sú miestami staré i viac ako 200 rokov. Veľký Polom je obľúbeným cieľom turistov z Česka i Slovenska, v oblasti sa nachádza viacero horských chát. Na vrchol vedie značkovaný turistický chodník z obce Raková, a tiež niekoľko trás z českej strany.


Veľký Polom 1 - Y1984
Dole nájdeš okružnú turistickú trasu, ktorú si môžeš stiahnuť do svojej Android appky vypadni.sk. Prajeme ti výlet plný zážitkov!

Add comment

 

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. More info