S deťmi na Čachtický hrad a Hladový prameň

06.12.2017 Autor: Trubadur
Kategória: Trasa Príroda Hrady, Zámky, Kaštiele
Odoslať hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie
 Chyba najväčšia je, keď sa počas veľkonočných sviatkov vyberiete niekam na výlet. Cesta autom pohoda, posádka: 2 x žena, 1 x dieťa, 1 x pohlavie mužské. Všetci radia ako šoférovať kde pridať kde pribrzdiť približujeme sa k cieľu cesty aj ku koncu mojej trpezlivosti. Šoférovanie úzkou uličkou od reštaurácie hore na parkovisko má niečo do seba, hlavne keď dávate tesnotky okolo chodcov, ktorý sa tvária, že čo tam vlastne na tej ceste s tým autom chceš keď oni sa vybrali na prechádzku a konečne idú pešo. Fakt more ľudí prichádzajúce a odchádzajúce vo vlnách. Stačilo neopatrne vystúpiť z auta a už nás vlny odnášali smerom hore k hradu.


 Proste sviatky, tak ako každé, o pokoji a kľude môžem len snívať. Slnko nádherne svieti počasie super väčšina ľudí po zime prvýkrát vonku. Poznáte to jednoducho, keď sa mokrý fľak spod pazuchy spojí stým spod druhej pazuchy na bruchu. Tak sme sa všetci šťastne poobtierali a dostali sa k hradu. Dieťa šťastné, vysmiate pobehalo s prehľadom všetky kopce a hradby ktoré videlo, my sme po 5 minútach rezignovali. Nenahánajte sa s deťmi, je to prehratý boj. Trošku nás vydesilo keď vbehol bez platenia na nádvorie hradu ale skôr než si to pokladníčka všimla, sa vracalo spokojné naspäť. Ak ste Čachtický hrad ešte nenavštívili mali by ste to napraviť. Je to nenáročná prechádzka hrad je zrekonštruovaný a ponúka výhľady do okolia.


Hladový prameň (občasná vyvieračka)
 Začiatok cesty k vyvieračke (zatopená neprístupná jaskyňa) je strmým kopcom dolu. Vy sa bojíte aby ste nespadli, deti sa vám zdola smejú akí ste pos...  a ostatní čo idú na hrad sa pozerajú vašim smerom či vás omrzel život. Nebol som si istý tým kam ideme čo uvidíme a ako sa tam dostaneme. Trasa som mal v mobile tak som sa smelo tváril a nebojácne ukazoval smer, prišli sme dolu k ceste, po ktorej jazdili len autá, cyklisti ale nekráčali žiadni chodci. Nedôverčivé pohľady treba ignorovať a držať sa žltej značky privedie vás k riečke Jablonka a nebyť asfaltky na druhej strane bola by to prechádzka rozprávkovou prírodou. 


Všetko okolo sa už všetko zelenalo a nové mostíky cez riečku ma naozaj dostali, ak hľadáte miesto na piknik nech sa páči, prístrešky a lavičky sú vám k dispozícii. Prostredie je tam naozaj príjemné. Ku vchodu do vyvieračky vás privedie riečka a môžete do nej niekoľko metrov nahliadnuť možno stretnete aj tohto malého obyvateľa, ktorého určite nerušte, má za sebou náročnú noc. 


Naspäť sme sa vracali tou istou cestou, do kopca sme sa všetci okrem najmladšieho poctivo potili a ten pocit keď vás okoloidúci vyťahujú hore na cestu so súcitným pohľadom v očiach. Užijete si to!  Príjemný výlet, zoberte si so sebou dobrú spoločnosť  a máte pred sebou príjemnú prechádzku na pekné nedeľné popoludnie. Deti sa vyšantia, v lete sa môžu v riečke aj schladiť. Na vyhradených miestach si môžete opiecť prinesené zásoby vyhnete sa vareniu nedeľného obeda a deti si to dajú aj s príchuťou dobrodružstva. 


Galéria ku článku

Trasa
Čachtice

Pridať komentár

 

Návštevnosť týchto stránok analyzujeme pomocou služby Google Analytics. Pomáhajú nám pritom súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií